Veelgestelde vragen
Op deze pagina vind je een overzicht van de meestgestelde vragen. En de bijbehorende antwoorden. Het kan best zijn dat jouw vraag hier niet gesteld is. Wanneer je wel een antwoord wilt kun je contact met ons opnemen. Onze medewerkers helpen je graag verder.

INBRAAKMETHODEN

WAT IS ‘OPENPIKKEN’?
Openpikken of ‘lockpicking’ is een techniek waarbij men de stiften in een cilinder zodanig manipuleert dat deze opent zonder een sleutel te gebruiken. Met behulp van simpel gereedschap (zogenaamde ‘lockpicks’) wordt het slot geheel schadevrij geopend.

HOE WERKT DE SLAGMETHODE?
Bij de slagmethode gebruikt men een op de cilinder aangepaste sleutel, een zogenaamde slagsleutel. Deze wordt in de cilinder gestoken en door vervolgens op de sleutel te slaan kan het slot worden geopend. De slagtest wordt niet meegenomen in het eisenpakket van Nederlandse keurmerken.

De M&C slagcilinder is echter met succes door het British Standards Institution (BSI) getest. Dit is de reden dat M&C hun Kitemark keurmerk mogen voeren op hun slagcilinders.

Klik hier voor meer informatie over onze M&C cilinders...

HOE WERKT DE KERNTREKMETHODE?
Om in aanmerking te komen voor het SKG®*** keurmerk zijn er twee testmogelijkheden die gebaseerd zijn op de kerntrekmethode. Bij deze inbraakmethode draait men een schroef in het sleutelgat van de cilinder en trekt men vervolgens de kern (het deel dat met een sleutel wordt gedraaid) eruit. Bij de SKG® test moet blijken dat er ofwel geen schroef in het sleutelgat kan worden gedraaid of dat de cilinder na het indraaien van de schroef een kracht van 15 kN kan weerstaan. Vanaf 2014 wordt dit tevens een onderdeel van de PKVW certificering.

HOE WERKT DE BREEKMETHODE?
Wanneer een cilinder meer dan 3 milimeter uit het deurbeslag steekt kan deze met behulp van een simpele Baco vastgepakt en gebroken worden. Veiligheidscilinders worden in Nederland echter niet op breukvastheid getest.

De M&C Color is daarom door het British Standards Institution (BSI) in Engeland getest. De stalen brug in de M&C Color zorgt ervoor dat het bijna onmogelijk is om de cilinder te breken – zelfs zonder deurbeslag. Deze veiligheidscilinder slaagde voor alle tests en kreeg daarom het Kitemark keurmerk.

Klik hier voor meer informatie over onze M&C cilinders...

KIJK HIER HOE EEN INBREKER TE WERK GAAT: