Cilinderslot opmeten

De sluitcilinder correct meten:

Meet altijd vanuit het midden van de cilinder. Het midden van de cilinder is het schroefgat, waarbij u in gemonteerde toestand de schroef (wordt meegeleverd) indraait waarmee de cilinder in het slot gefixeerd wordt.

Profiel cilinders worden alleen door middel van een bevestigingsschroef in het slot gefixeerd. Indien u de uitgebouwde cilinder voor u liggen heeft, moet u er goed op letten wat de buitenzijde en wat de binnenzijde van de cilinder is.

Bij de bestelling in onze shop is de buitenmaat met “A” en de binnenzijde met “B” aangegeven. Buiten en binnen aangeven is zeer belangrijk in het geval dat u een knop cilinder besteld. Wanneer u de binnen en buitenmaat verwisseld komt de knop aan de verkeerde zijde van de cilinder te zitten en dit leidt in de meeste gevallen tot extra kosten.
In tegenstelling tot andere cilindermerken zijn alle SKG*** cilinders die wij verkopen zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde gelijkwaardig beveiligd. Er zit dus geen verschil in de binnen en buitenzijde op het gebied van beveiliging.
Controleer ook de totaal lengte welke altijd de opgetelde lengte van binnen-  en buitenzijde moet zijn. Bij ons bovengenoemde voorbeeld is de totale lengte 60 mm (30mm + 30mm). 

Wanneer u de sluitcilinder in uitgebouwde toestand meet, meet u vanaf het schroefgat uit naar buitenzijde en naar de binnenzijde. Let er wel op dat u bij het meten rekening houdt met de dikte van het deurbeslag. Anders is uw cilinder te klein en komt in uw deurbeslag te liggen.

Cilinderslot opmeten stap 1 - SecurityDiscount.nl

1. Stap

Er wordt altijd van de buitenzijde naar cilinder midden gemeten. Het midden is, daar waar de bevestigingsschroef geplaatst wordt. – zie rode pijl.

Cilinderslot opmeten stap 2 - SecurityDiscount.nl

2. Stap

Meet eerst aan de buitenzijde de afstand tussen de deur tot aan cilindereinde*. In het voorbeeld hiernaast is dit 15 mm.

* Zie hieronder het specifieke voorbeeld van deze deur. Hier is een extra opboor beveiliging gemonteerd, deze wordt niet mee gemeten.

Cilinderslot opmeten stap 3 - SecurityDiscount.nl

3. Stap

Meet dan van midden cilinder (midden van bevestigingsschroef) tot aan de kant van de deur. In ons voorbeeld is dat 15 mm. 

Zo heeft u de buiten maat  15 + 15 mm = 30 mm.

Cilinderslot opmeten stap 4 - SecurityDiscount.nl

4. Stap

Meet aan de binnenzijde de afstand van de deur tot aan cilinder einde. In het voorbeeld hiernaast is dit 10 mm.

Cilinderslot opmeten stap 5 - SecurityDiscount.nl

5. Stap

Meet dan van midden cilinder (midden van bevestigingsschroef) tot aan de kant van de deur. In ons voorbeeld is dat 25 mm. 

Zo heeft u de binnen maat van 10 + 25mm =35 mm.

In ons voorbeeld is de maat voor de sluitcilinder  Binnen 35 / Buiten 30.

Mocht u hierover vragen hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen.