Veelgestelde vragen: Cilinders

Veelgestelde vragen
Op deze pagina vind je een overzicht van de meestgestelde vragen. En de bijbehorende antwoorden. Het kan best zijn dat jouw vraag hier niet gesteld is. Wanneer je wel een antwoord wilt kun je contact met ons opnemen. Onze medewerkers helpen je graag verder.

VEILIGHEIDSCILINDERS

WAAR MOET IK OP LETTEN BIJ HET KOPEN VAN EEN CILINDER?
Onze standaard veiligheidscilinders zijn geschikt voor een deurdikte van 38-40 mm. De totale lengte van de cilinder die je nodig hebt wordt echter niet alleen bepaald door de dikte van de deur, maar ook door de dikte van het deurbeslag. Om te zien welke cilindermaat je nodig hebt meet je daarom vanuit het cilindergat in de deur tot aan de rand van het beslag. Wanneer je veiligheidsbeslag gebruikt moet je beide zijden van het cilindergat meten omdat er een dikteverschil is tussen het binnen- en buitenschild.

HOE KAN IK EEN CILINDER VERVANGEN?
In deze montagefilm laten we je stap voor stap zien hoe je een cilinder installeert.


 
ER WORDT DE LAATSTE TIJD VEEL INGEBROKEN IN ONZE BUURT, ZE TREKKEN DE CIINDER ER GEWOON UIT WAT KAN IK HIER TEGEN DOEN?
De methode die hier gebruikt wordt noemen ze kerntrekken. In de cilinder wordt een schroef gedraaid, daarna wordt de schroef en dus ook de cilinder er met geweld uitgetrokken. Om dit te voorkomen kun je het beste een skg*** cilinder plaatsen.
Een Skg*** cilinder wordt hier op getest en is dus beveiligd tegen de kerntrekmethode. Je kunt ook beslag kopen (skg***) met een kerntrekbeveiliging.

HOE KAN IK MET ÉÉN SLEUTEL ALLE DEUREN IN HUIS OPENEN?
Wanneer alle codes in twee of meerdere cilinders gelijk zijn spreken we van een gelijksluitende set. Je hebt in dit geval dus maar één sleutel nodig. Deze sets zitten standaard in ons assortiment. Vraag ernaar bij je dealer.

WAAR KAN IK SLEUTELS VOOR MIJN CILINDERS BIJ LATEN MAKEN?
Je kunt extra sleutels voor cilinders gewoon laten maken bij de dealer waar je deze hebt gekocht.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN SKG®** en SKG®*** CILINDERS?
Het verschil tussen een SKG®** en een SKG®*** cilinder zit in de eerste plaats in het aantal sluitingen. De eerstgenoemde heeft 40.000 verschillende sluitingen, de tweede 100.000. Daarnaast beschikt de SKG®*** over een trekbeveiliging.


IK HEB EEN PARTNER, EEN HUIS EN EEN BEDRIJFSPAND. KAN IK MET ÉÉN SLEUTEL WERKEN?
Wat jij nodig hebt is een sluitplan. Zo kun je met één sleutel de cilinders in je huis en je bedrijfpand bedienen. Je partner kan met zijn of haar sleutel bijvoorbeeld wèl in het huis komen, maar niet in het bedrijfspand. Of andersom. Hier vind je meer informatie over onze sluitplannen.

Bron: m-c.eu